تاثیر مصرف نابجای آمفتامین در بین جوانان

ساخت وبلاگ


آمفتامین ها ترکیباتی شیمیایی هستند که به طور مصنوعی ساخته می شوند و مصرف آن باعث تحریک فعالیت سلسله اعصاب مرکزی می گردد. این مواد برخلاف مواد افیونی سطح هوشیاری و تحریک عمومی فرد را بالا می برد آمفتامین ها محرکهای پرقدرتی هستند که با نامهای تجاری نظیر متدرین ،دکسدرین و بنزودرین به عبارتی :قرصهای اکس ،ال اس دی ، شیشه،آیس ،کریستال، کوکائین فروخته می شوند.اثر فوری این مواد افزایش هوشیاری و کاهش خستگی و کسالت است. کارهای توانفرسا و سخت که مستلزم استقامت و تحمل فرد است با مصرف آمفتامین ها آسانتر به نظر می رسد .دلیل اصلی مصرف آمفتامین ها نیز مثل همه ی مواد تغییر خلق و افزایش اعتماد به نفس است . برخی هم این مواد را برای بیدار ماندن مصرف می کنند . به نظر میرسد مصرف مقادیر اندک آمفتامین ها به مدت محدود و برای رفع خستگی (مثلا در حین رانندگی شبانه )تقریبا بی خطر باشد.ولی وقتی اثر تحریکی آمفتامین ها از بین برود یک دوره خمودگی جبرانی پیش می آید که در حین آن مصرف کننده احساس افسردگی ، برافروختگی و خستگی می کند و ممکن است وسوسه مصرف مقدار بیشتری آمفتامین هم به سرش بزند.تحمل در برابر تاثیر آمفتامین ها به سرعت بروز می کند در نتیجه مصرف کننده برای دستیابی به اثر مطلوبی که از آنها انتظار دارند مجبور می شود هر بار مقدار مصرف خود را بیشتر کند از آنجا که مصرف مقادیر زیاد آمفتامین عوارض خطرناکی نظیر سراسیمگی ،اغتشاش شعور ،تپش قلب و افزایش فشار خون دارد لازم است داروهای حاوی آمفتامین ها را با احتیاط مصرف کرد. اگر تحمل به حدی برسد که فرد از مصرف خوراکی آن دیگر تاثیری نبیند اغلب به تزریق داخل وریدی آن روی می آورد .مصرف مقدار زیادی آمفتامین به صورت داخل وریدی احساس خوشایندی بالفوری ایجاد می کنند که درخش یا رعشه نام دارد. به دنبال آن احساس برافروختگی و ناراحتی دست می دهد که تنها راه رفع آن تزریق مقدار دیگری آمفتامین است اگر این حالت هر چند ساعت یک بار تکرار شود به حالت خماری می انجامد و آن خوابی عمیق و سپس یک دوره سبات و افسردگی است .سوء مصرف کننده ی آمفتامین برای رهایی از این رنج ممکن است به الکل یا هرویین روی آورد.مصرف درازمدت آمفتامین با افول آشکاری در سلامت جسمی و روانی فرد همراه است مصرف کنندگانی از این دست که (آمفتامین پرست )خوانده می شوند ممکن است دچار علائمی شوند کا قابل افتراق از روان گسیختگی حاد نباشداین علائم عبارتند از هذیانهای تعقیب (این اعتقاد غلط که افرادی مشغول تعقیب یا ما مور دستگیری او هستند.)وتوهمات بینایی ویا شنوایی این هذیانها ممکن است به خشونتی بی دلیل بینجامد.

 

 

علائم مسمومیت مزمن آمفتامین ها :

 

افزایش درجه حرارت ،افزایش ضربان قلب وفشارخون ،اشکال در تنفس ،انقباضات ناگهانی یک عضله بخصوص،اختلال در هماهنگی عضلات و حرکتهای ارادی ،حملات تشنج از نوع صرع ،بیهوشی و اغما.

استفاده ی دارویی آمفتامین ها:

امروزه علم پزشکی مصرف آمفتامین ها را فقط برای مواردی مانندکم کردن اشتها برای مدتی کوتاه و برخی از اختلالات رفتاری در کودکان پرتحرک به عنوان نوعی درمان مفید می داند.به طور کلی استفاده درمانی از آمفتامین محدود است و شامل درمان برخی از اختلالات و نارساییهای رفتاری در کودکان یا برخی از حالات سایکوپاتی (حالت تهاجمی و تجاوزگرانه )مورد استفاده قرار میگیرد .همچنین به بیماریهای حمله ای و مصروع که ممکن است به وسیله ی داروهای ضد تشنج بیش از حد آرام شده ودر حالت بیهوشی فرورفته باشند می دهند.

کاهش افسردگی:آمفتامین ها به طور گسترده در درمان ناراحتیهای ناشی از افسردگی خفیف به کاربرده می شود و در حقیقت قبل از پیدایش و ورود داروهای مختلف ضد افسردگی به بازارها ،آمفتامین ها تنها داروهای ضدافسردگی بودند ولی با وجود این از زمانی که خطر وابستگی روانی بدن مشخص گردید یک انزجار و عدم تمایل به استفاده از این داروها به وجود آمده است.

تاثیر مصرف نابجای آمفتامین ها دربین جوانان:

احتمالا ناراحت کننده ترین نوع اعتیاد به آمفتامین را گروه جوانان تشکیل میدهند مصرف این دارو در بین جوانان کم سن وسال بیشتر به منظور بیدارنگه داشتن،بالا بردن احساس شادی وشعف ،ازبین بردن خجالتهایی که دربین این گروه سنی وجود دارد و...می باشد .اخیرا مصرف آمفتامین درگروه جوانان افزایش یافته است .معمولا با مصرف آمفتامین پس از طی هفته ها و ماهها تغییرات کلی در رفتار جوانان محسوس است ازجمله از دست دادن اشتها ،بیداریهای شبانه ،شبها بیرون ماندن و صبح با چشمانی قرمز به خانه برگشتن به وجود آمدن برخی حالات وسواس وبیقراری ،بی توجهی به ظاهر نیز از جمله اطلاعات ونشانه هایی است که اغلب به شناخت این مطلب که جوان معتاد به آمفتامین گردیده کمک می کند.معمولا اعتیاد به آمفتامین دربین جوانان با خوردن پنج تا ده قرص شروع می شود وبا تکرار وبالا بردن دوز آن در مدت 48 ساعت ممکن است به 200 ویا حتی 400قرص برسد که معمولا به مسمومیت شدید ناشی از اعتیاد آمفتامین و وابستگی شدید روانی منتهی می گردد احتمالا در این گروه جوانان معتاد اغلب اختلالات شخصیتی و بخصوص رفتارهای غیر عادی و تمایل به بزهکارهای نیز مشاهده می شود . رفتارضد اجتماعی برای جوانانی که آمفتامین مصرف می کنند غیر عادی نیست واین اعمال و رفتار ممکن است حتی شامل خشونت و وحشیگری نیز باشد.

 

 

 ( اعتیاد ویرانگر همه ی زیبایی هاست)

 


 

ترکمن صحرای ایران...
ما را در سایت ترکمن صحرای ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عاشرمحمدرئوفی tsgi بازدید : 1076 تاريخ : دوشنبه 4 دی 1391 ساعت: 4:29